Oppskrift : kanel boller

I går bakte jeg kanle boller og nå så tenke jeg og legge ut oppskrift på de. Kommer også til å fortsette å legge ut oppskrifter når jeg lager/baker noe osv.


Bolle deig :

600g siktet hvetemel

100g sukker

1 ts kardemomme

1 ts salt

1 pk tørrgjær/ 50 g gjær

70g margarin

3,5 dl melk/vann

Band alt det tørre sammen . Rør ut gjæren i litt av melken/ vannet så bland det sammen i en bolle med "det tørre". Så tilsetter du margarin og rører alt sammen. Så kan du heve deigen ( man behøver ikke å gjøre det ) . Så skjevler du deigen ut i 2 store rektangler. Smelter så mye smør du trenger også smører du det på , så strør du kanel og sukker over. Nå må du rulle det samen, begyn fra den lengste siden av deig formen og ruller deigen inn slik at det blir til en pølse. Så kutter du den opp i passe størrelser og trykker de litt ned på flaten :Så pensler jeg de med litt egg og setter de inn i ovnen på 200 grader. Jeg pleier bare ta de ut når de ser ferdige ut. c.a 10-15min. Så kan du trø de med perlesukker når de er ferdige.

Håper jeg forklarte det godt nokk . Dette er hvertfall hvordan jeg lager kanel boller . Du kan heve de før og etter du har eller skal bake de ut, men jeg hever de veldig lite.

2 kommentarer

Line

26.04.2012 kl.18:25

Åhhh, så utrolig godt ut! Kunne bli med deg hjem i morgen btw :D <3

Maya

26.04.2012 kl.22:04

mmmmm, ser dritgodt ut!! :)) trur jaggu meg jeg får bake meg noen sjæl om du ikke er så pus og tar med til meg på skolen ;p <3

Skriv en ny kommentar

Jetta Frost

15, Kongsberg

Hei, jeg er en 15 år gammel jente fra Bergen som både er halvt engelsk og halvt norsk. Her blogger jeg om meg og alt jeg er opptatt av. Håper du liker bloggen! jettafrost@hotmail.com

Follow me on Twitter

Kategorier

Arkiv

hits